CLASA PREGATITOARE C, SCOALA NR. 55, BUCURESTI

Prezentare CLUBUL DE LECTURA

Posted on: 7 Noiembrie 2013

În anul şcolar 2013-2014, Clubul de lectură al Şcolii Gimnaziale nr. 55 numără 22 de membri. Momentan… După ce vor vedea ce provocări şi jocuri îi aşteaptă, numărul acestora va creşte cu siguranţă. Carnetele de membru (de cititor) au sosit, la fel şi pachetele lunii noiembrie (cartea “Povestea lui Tracy Beaker”, de Jacqueline Wilson + jurnal de lectură).

În ce constă activitatea Clubului de lectură?

Lunar, sau o dată la două luni, membrii clubului vor achiziţiona o carte si jurnalul de lectură aferent, propuse de Clubul de lectură “Şieucitesc.ro”. Vor avea timp să o parcurgă, apoi se vor reuni pentru a discuta lecturile şi a completa jurnalul. După fiecare carte, carnetul de membru primit se va îmbogăţi cu câte un sticker norocos. În plus, fiecare elev are un cod unic înscris pe carnet. Cu ajutorul acestuia poate intra online şi poate participa la discuţii sau la concursuri. Răsplata nu va întârzia să apară.

 

Însă avem o problemă. Clubul nostru nu are nume. Şi nici logo. Deci îi rog pe membri să se gândească la aceste aspecte. Cele mai bune idei vor fi premiate. 😉

 

În continuare, vă prezint cartea lunii noiembrie:

Povestea lui Tracy Beaker, de Jacqueline Wilson

“Mă numesc Tracy Beaker, iar cartea asta este numai despre mine. Eu în locul vostru aş citi-o. E cea mai uimitoare, captivantă şi sfâşietoare poveste. Pe cuvântul meu!

Tracy are zece ani. Trăiește într-un orfelinat, dar îşi doreşte ca într-o zi să aibă o casă a ei şi o familie adevărată. Îşi notează în jurnal toate grijile, dorinţele şi nemulţumirile, toate simpatiile şi aversiunile. Însă ceilalţi copii din orfelinat nu trebuie să știe nimic din toate astea. În plus, este sigură că mama ei celebră va veni să o ia de acolo.

Cartea, scrisă la persoana întâi, este o poveste pe cât de amuzantă, pe atât de emoţionantă, despre o fetiţă năbădăioasă şi adorabilă totodată, care nu se dă bătută.”

 

 

 

Iată şi prima provocare lansată de organizatorii “Şieucitesc.ro”:

FANTAZIA

Am stabilit titlul şi temele primului număr al fanzinului cluburilor de lectură pentru care vă propun să trimiteţi materiale […]. Numele fanzinului va fi Fantazia, iar temele, da, vor fi două, sunt:

Mi-a mâncat câinele tema (). ~> poveşti adevărate despre teme pierdute.

şi

Prima zi de şcoală. Începutul sfârşitului, 3026 D.H. ~> poveşti post-apocaliptice despre şcoala mileniului IV (sau despre dispariţia acesteia de pe faţa pământului).

Vă invit să trimiteţi recenzii despre căi, articole, filme, piese de teatru, albume de muzică, seriale etc. care au legătură cu una dintre teme. De asemenea, puteţi trimite imagini – ilustraţii, desene, fotografii, benzi desenate – , conversaţii de messenger, reclame inventate de voi despre temele propuse, pentru că, desigur, ca orice publicaţie care se respectă, trebuie să avem şi publicitate. Mai puteţi trimite şi povestiri despre situaţii – inventate sau reale – în care tema v-a fost mâncată de câine, papagal sau de crocodilul domestic, dar şi despre şcoala viitorului sau despre lipsa acesteia, despre androidul care vă este coleg de bancă sau despre directoarea cibernetică care vă face viaţa un calvar. De asemenea, primim şi scrisori cu sugestii sau reclamaţii adresate redacţiei, Editurii Arthur sau Administratorului siteului Şieucitesc.ro

Aştept materiale de la voi până pe data de 14 noiembrie. Deschideţi robinetul imaginaţiei şi haideţi să umplem fanzinul nostru cu cele mai năstruşnice poveşti, imagini, ştiri, benzi desenate, recenzii şi scrisori care au existat vreodată.

Nu uitaţi, cel mai important lucru este să vă distraţi şi să fiţi cât mai nonconformişti cu putinţă în momentul în care vă concepeţi creaţiile & materialele. Puteţi să lucraţi şi în echipe de mai mulţi copii şi puteţi să vă luaţi un pseudonim, Măreţul Nate sau Extraterestrul Mic şi Furios, de-o pildă.

Spor la distracţie!

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: