CLASA PREGATITOARE C, SCOALA NR. 55, BUCURESTI

Regulament si rezultate Olimpicii cunoasterii

Posted on: 5 Februarie 2013

REGULI DE COMPLETARE A FIŞEI DE CONCURS
(Se comunică elevilor înainte de susţinerea probei)

  Fiecare probă cuprinde două seturi de itemi tip grilă cu 5 variante de răspuns, dintre care una singură corectă (subiectele 1-18) plus un item care se va rezolva efectiv pe spatele fişei de concurs (subiectul 19).
Primul set conţine 15 itemi cu grad mediu de dificultate, rezolvarea acestora considerându-se prima fază a concursului, respectiv faza judeţeană. Totalul punctelor acordate pentru faza judeţeană este de 100, din care 10 puncte se acordă din oficiu, iar restul de 90 se împarte în mod egal la numărul subiectelor (90 : 15 subiecte = 6 puncte / răspuns corect). Clasamentul acestei faze este: locul I=100p, locul al II-lea=94p, locul al III-lea=88p, menţiune=82p.
Al doilea set conţine, ca probă de baraj, 3 itemi cu grad sporit de dificultate. Aceasta reprezintă a doua fază a concursului, respectiv faza naţională. Rezolvarea celui de-al doilea set, respectiv itemii 16, 17 şi 18 de la fiecare disciplină, va fi luată în considerare numai în cazul rezolvării corecte a primului set de 15 itemi de nivel mediu. Obţinerea a 100 de puncte la prima fază, faza judeţeană, se consideră calificare la faza naţională a concursului. La cea de-a II-a fază, faza naţională, fiecare răspuns corect va fi notat cu 6 puncte, clasamentul locurilor obţinute fiind: locul I=118p, locul al II-lea=112p, locul al III-lea=106p.
Subiectul 19 se va rezolva pe spatele fişei de concurs. Acesta va fi corectat de o comisie special constituită care va ţine cont de originalitatea, creativitatea, modul de respectare a normelor ortografice şi de punctuaţie, de aspectul lucrării şi de criteriile şi baremele de corectare stabilite de comisie. Comisiile de corectare pe discipline se vor constitui în cadrul unei şcoli cu rezultate desebite, în urma unei invitaţii publice adresate tuturor cadrelor didactice organizatoare din ţară. Data şi locul desfăşurării vor fi publicate pe site.

Rezultate Olimpicii cunoasterii sem. I 2012-2013 (acest document este un pdf si se deschide cu Acrobat Reader)

http://www.olimpiciicunoasterii.ro/docs/81rezgrat.pdf (acesta este link-ul direct catre site-ul oficial al concursului)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: